1 meiprijzen 2018 Hoboken

Druk hier voor verdere infoErkentelijkheid jeugdclub 2017

Jeugdwerking v/h Wacteam.
Een wielerclub met een hart voor de jongeren. De ervaring van een oude dame en de ambitie van een jong bedrijf.
Het Wacteam in Tsjechië dag 2

Vandaag stond een dubbel programma op het menu. Deze voormiddag reden we de tijdrit. Door een slecht vertaalde mededeling en verwarring tussen de organisatie en de Tjechische wielerbond, mochten Jan, Elias en Wanne toch niet starten. Omdat ze toch echt gemotiveerd waren, en na een lange (moeizame door taalproblemen) discussie met de jury, mochten ze toch de tijdrit rijden, maar werden ze jammer genoeg niet in het klassement opgenomen en konden ze deze middag dus niet meer starten.

De andere jongens deden aardig hun best en met Wout en Mats rond de veertigste plaats werden de verwachtingen ingelost. Voor het werk tegen de klok, komen we tegen de toppers nog wat tekort.

Inde namiddag stond een lastige bergrit op het menu. Als voorgerecht kregen de renners van bij de start een klim van 10km voorgeschoteld. Met daarna na 5 bergen. Tot op 20km van het einde konden onze jongens redelijk vlot mee met de hoofdmacht. Op de voorlaatste klim explodeerde de koers en brak de groep in verschillende delen. Robin kon mee met de kopgroep, Wout net niet door een kettingprobleem. Maxim in het derde groepje, samen met Mats. Lucas en Frits hadden het lastiger, maar zouden de tijdlimiet vlot halen.
Met vier renners in de top 55 en al onze renners binnen de eerste helft van het aantal vertrkkers doen we het zeker niet slecht in het algemene klassement.

Morgen nog een rit door het middengebergte van 90km

Het Wacteam in Tsjechië

Vrijdag 7 augustus

Het was hier zeer warm vandaag, tot 38 graden. Het parcours was behoorlijk lastig met een klimmetje van bijna 3km dat 7keer beklommen moest worden. Van bij de start werd er stevig doorgereden zodat een kopgroep tot anderhalve minuut kon wegrijden. De combinatie van het stevige tempo, warmte en beklimmingen zorgden ervoor dat het voor enkele nieuwelingen te snel ging. Zij moesten na een uur het peleton laten rijden. (Voor de start was er al meegedeeld dat iedereen morgen terug mag starten, dus dat zou geen probleem mogen zijn.)
De andere renners konden vrij vlot stand houden in de hoofdmacht. De laatste twee ronde ontplofte de koers helemaal. De kopgroep werd ingerekend en het peleton viel nog in stukken. Wout en Mats zaten in het eerste deel, maar werden in de spurt gehinderd door een valpartij toch konden zij nog een mooie 18e en 24e plaats uit de brand slepen. Ook de andere jongens kwamen op een mooie plaats binnen.

Morgenvroeg staat er een pittige tijdrit op het programma en in de namiddag de koninginnenrit.


VOSbrechtCMYK  


Felix small

pincoding banner


coertjens

Van den Plas