Ploegvoorstelling Wacteam 2018

De foto's van onze Wacteam voorstelling, druk op cyclingsite.

Met dank aan Cyclingsite voor de mooie fotoreportage.

Veldritten te Hoboken 24 september 2017

Ook dit jaar organiseren we veldritten in Hoboken en dit op zondag 24 september.
Druk op de veldrijder voor het dagprogramma.
Maxim Van Gils naar het WK

Maxim werd geselecteerd door de bondcoach om de wegwedstrijd te betwisten op het komende WK in Bergen (Noorwegen)
Zijn knappe prestaties (overwinning) in onder meer in Les Alpes Classic en onze Belgische klimkoersen hebben zijn selectie gerechtvaardigd, daar hij in Noorwegen een gelijkaardig parcours onder de wielen zal krijgen. Proficiat, we zullen in het thuisfront voor u duimen.

uci bergen linear rgb

West Vlaanderen Cycling Tour - 1ste rit

Knappe prestatie van het Wacteam in de eerste rit van de West-Vlaanderen Cycling Tour, met een overwinning van Jente Grootjans (oef eindelijk na zijn vele ereplaatsen).

Verder noteren wij een 12de plaats van Pieter Van Laer, 30ste Hans Van Elsacker en 120ste Tommy Laeremans, spijtig kwam Sibe Francken tamelijk zwaar, zodat hij morgen niet meer aan de start zal verschijnen.

Alles kan je volgen op de site van de organisatie: http://westvlaanderencyclingtour.be/uitslagen.html

TOUR DE L'AIN, CHÂTILLON-EN-MICHAILLE / CULOZ, 59,1KM ZATERDAG 12 AUGUSTUS 2017.

De 5e en meteen slotetappe van de Tour de l'Ain 2017 voor nieuwelingen, beloofde een echt spektakelstuk te worden met eerst de beklimming van de Col de Richemond én de meer bekende maar nijdige Col de la Biche.
Ons vijftal oogde nog bijzonder fris en bijzonder gemotiveerd om na een 3e, een 13e, een 5e en nogmaals een 3e plaats in het clubklassement voluit voor winst te gaan en traden boven zichzelf uit! 
Blijkbaar zaten na 4 dagen heel wat renners er door want nog voor de eigenlijke beklimming van de Col de Richemond (1036m) werd aangevat, werd er al een 20-tal jonge knapen gelost die nooit meer in het stuk voorkwamen.
Nog later werd het een echte afvalwedstrijd toen op de flank van de Richemond, onder meer door het gebeuk van onze jongens, het peloton volledig uiteen werd geranseld en fragmenteerde in tientallen stukjes, soms renners alleen of in groepjes van 2, 5 of meer...
Op de top van deze eerste joekel, was het halve peloton reeds naar huis hoewel in de 5km lange afdaling naar de voet van Col de Biche enkele waaghalzen tussen de auto's door nog enige aansluiting met de voorwacht konden bekomen.
De beklimming van de Col de la Biche (een bergreus van 1325m en buitencategorie) onlangs nog beklommen in de Tour de France, bracht met stukken van 12,13 en 15% voor nog eens een 30-tal renners de genadeslag maar tot onze grote verbazing zagen we nog steeds geen enkele WAC-renner in moeilijkheden...

Meer nog, onze 5 jongens bevonden zich daadwerkelijk in de voorste gelederen alsof ze  nooit iets anders gedaan hadden!
Bijzonder jammer dan ook dat Rik tijdens de snelle en spectaculaire afdaling in één van de laatste bochten ten val kwam en zijn rechterflank flink schaafde maar toch met onverzettelijke wilskracht de rit verder zette en de finish alsnog bereikte, chapeau!
Individuele winst zou té mooi geweest zijn maar - dit kan misschien wat raar klinken - in de geest van Tour de l'Ain wordt er meer aandacht besteed aan wat de renners in clubverband bereiken.
Dat 3 WAC-renners binnen de eerste 20 finishten en daarmee met veel brio het clubklassement in deze koninginnen-rit wonnen, zet in deze context hun briljante prestatie nog eens extra in de verf!
Met nog 2 renners rond plaats 40 werd het feestje helemaal compleet en werd heel de ploeg op het podium uitgebreid gelauwerd voor de enkele honderden toeschouwers die de aankomst van de profs stonden op te wachten.

in het eindklassement eindigt WAC eveneens knap als 6e op 30 deelnemende ploegen, jammer van de eerder opgelopen strafpunten in de proloog  - waarvoor verontschuldiging - maar onze renners hebben er zonder meer het maximum haalbare uitgehaald!
Rik, Tieme, Wout, Lennert en Lennert, een hele dikke proficiat met grote P!

Epiloog:

Met inschrijving aan de Tour de l'Ain betrad WAC ietwat onbekend terrein maar de verwachtingen werden grotendeels ingelost mede door de keuze van de ploegleiding om het team samen te stellen uit jongens die gesneden zijn voor dit soort werk...
De eigenlijke organisatie gaat uit van enkele wielerscholen uit de omgeving van Bourg-en-Bresse en heeft als bedoeling om nieuwelingen  - in Frankrijk cadets genoemd - kennis te laten maken met koersen in het midden- en hooggebergte én hen vooral  te laten opereren in clubverband!
Onze jongens begrepen zeker het objectief en handelden ernaar met volle maturiteit en zin voor verantwoordelijkheid niettegenstaande hun jonge leeftijd.
Deelnemen aan zo'n prachtige en niet te evenaren ronde is voor vele jongelingen de max en een grote droom die hen jaren zal bijblijven als een hele mooie herinnering waarbij de knappe prestaties van ons vijftal intussen mooi meegenomen zijn.
Namens Patrik, Peter en mezelf willen we alle renners nogmaals van harte bedanken voor hun groepsgeest, inzet en ingesteldheid tijdens de voorbije week waar we nooit alles 2 keer moesten zeggen, het leek allemaal vanzelfsprekend!Patrik, Peter en Rudy


cross stage

Groetjes van de groep, na de training van gisteren
.

Topdag voor het Wacteam te Brecht

Aan alle Waccers, die een handje zijn komen toesteken bij de organisatie voor onze miniemen en aspiranten wedstrijden te Brecht een gemeend dankwoord.
Laat ons zo samenwerken dan staan er nog mooie dagen te wachten voor het Wacteam.

Swa

Dringend bericht aan onze veldrijders voor inschrijvingen veldritten

Het vorige veldritseizoen diende je in te schrijven voor de wedstrijden in het kader van de A crossen.
Vanaf het komende veldritseizoen dien je in te schrijven voor alle crossen in het kader van de B circuit.
Dus zowel categorie B, c als D en ook dames.

Je kan hier inschrijven.


Topdag voor het Wacteam

In Tour de l’Ain, wordt het Wacteam vandaag de winnaar van de rit, later hierover een verslag.
In de Topcompetitie nieuwelingen – in Polleur, werd Ryan Cortjens de winnaar, 20ste Jens Grootjans en 57ste Jordi Verlinden, ook knap als eerste jaar
Ook in de BVB-juniores, was het Wacteam vandaag, geen meeloper, maar een team waarop de andere jaloers zijn; Maxim Van Gils werd 4de, Jonas Bresseleers 31ste, Stefan Zagers 34ste en Tuur Van den Bergh 84ste, goed voor een 3de clubprijs.

We gaan de uitgebreide verslagen terugvinden in onze komende Wacnewsletter.

Miniemen & Aspiranten te Brecht 15/08/2017

Miniemenproeven en aspiranten wedstrijden

Miniemenwedstrijden vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur (8-11 jaar)
Parkoers:  Gemeenteplaats, Lessiusstraat, Schoolstraat, Museumstraat, Gemeenteplaats

Aspiranten proeven vanaf 15.00 uur (12-14 jaar)

Parkoers: Gemeenteplaats, Biest, Hofstraat, Veldstraat, Oude Veldstraat, Nollekensweg, Lessiusstraat, Schoolstraat, Museumstraat en Gemeenteplaats
- 12-jarigen – 10 ronden van 1,9 km of 20 km
- 13-jarigen – 13 ronden van 1,9 km of 24 km
- 14-jarigen – 18 ronden van 1,9 km of 35 km

Gentlemenwedstrijden clubleden vanaf 18.00 uur tot +/- 19.00 uur (als er voldoende M/V deelnemers(ters) zijn)
- 13 ronden van 1,9 km of 24 km Gemeenteplaats, Biest, Hofstraat, Veldstraat, Oude Veldstraat, Nollekensweg, Lessiusstraat, Schoolstraat, Museumstraat en Gemeenteplaats

     

> Tour de l'Ain, 4e etappe, Ceignes/Oyonnax, 44,5km vrijdag 11 augustus 2017.

Nog steeds 145 deelnemers aan de start in een erg kil en regenachtig Ceignes, gelegen aan de voet van het Alpenmassief.
Gelukkig verdween de regen haast onmiddellijk na de start en werd het nog relatief warm.
Na een geneutraliseerde afdaling over 8km kregen de renners even later de col de Berthiand voorgeschoteld, een flinke kuitenbijter van 6km klimmen met een hoogte van 786m.
Vooraleer we de eerste 2 WAC-renners tegen kwamen waren er al minstens 70 renners gelost...de andere drie bevonden zich allen vooraan in het peloton.
Na de afdaling ging het in rechte lijn naar de volgende beklimming, de 688m hoge en 4km lange Cote de  Ceyssiat waar opnieuw een deel van het deelnemersveld overboord ging zodat er nog een 30-tal renners de hoofdmacht bepaalde.
Jammer dat Lennert Belmans op 10km van de meet nogmaals - ditmaal zonder veel erg - onderuit ging maar hierdoor alle kansen op een goed clubklassement in rook zag opgaan...
Toch mogen we met 2 renners in de eerste 20 en nogmaals 3 WAC-renners binnen de eerste 50 uiterst tevreden terugblikken wat een zeer mooie 5e stek opleverde in het dag-clubklassement en een plaatsje winst in de generale ranking (10e) met miniem verschil tussen de plaatsen 5 en 10.
Met morgen de slotetappe én de koninginnenrit over 60km voor de boeg achten we een top-5 binnen het eindklassement best mogelijk.
Wait and see!
Patrik, Peter en Rudy

Tour de l'Ain, 3e rit Villieul-Loyes-Mallon / Saint-Vulbas, 66,3km donderdag 10 augustus 2017.

Na de ernstige valpartij daags voordien, moesten helaas 3 renners de Tour staken en tekenden nog 147 nieuwelingen het startblad onder wie de volledige WAC-formatie mét Lennert Belmans.
De eerstejaars had een relatief goede nachtrust gehad, ondervond evenwel nog heel wat pijn aan de rechterdij, twijfelde even maar na wat kleine testen op de rollen voelde hij zich koerswaardig, zonder meer een karakterman gesneden uit beukenhout.
Klokslag 12:30u vertrok de ganse kleurige bende voor een goede 66km over een sterk golvende omloop, kaliber Herbeumont, maar dat heet hier vlak te zijn!
De eerste helft van de wedstrijd, verloren minstens 60 renners het contact met het peloton maar onze 5 nestelden zich allen netjes bij de eerste gelederen.
Toch liep op kousenvouten een trio geruisloos weg en voor iemand het in de smiezen had vergaarde dit drietal ruim een minuut bonus.
Het peloton - of wat er nog van restte - trachtte nog een schuchtere poging tot achtervolgen op poten te zetten maar de fut was er uit!
In de sprint met de koplopers wint een renner van het Vlaamse Rudyco Cycling Team het pleit terwijl WAC drie renners binnen de eerste 30 - ze hadden zich duidelijk niet opnieuw in de luren leggen - afleverde wat resulteert in een briljante nieuwe podiumplaats als 3e!
Door dit schitterende resultaat maakt WAC een kwantumsprong van de 21e naar de 11e plaats in het algemene klassement.
We noemen nogmaals geen renners want individuele uitslagen krijgen en kennen we niet, het gaat telkens om de 3 best geklasseerde renners per team zonder tijdopname...
In ieder geval een dikke proficiat aan het hele team dat het product leverde van de vermenigvuldigde kracht van de samenwerking!
Morgen en zaterdag worden dagen om duimen en vingers af te likken wanneer we naar het Alpengebied en dus het échte gebergte trekken!

Warme groetjes uit Péronnas en tot morgen!
Patrik, Peter en Rudy

Tour de l'Ain 2e rit Polliat-Trévoux, dinsdag 9 augustus 2017, 66km

150 'cadets' stonden in Polliat vol ongeduld te trappelen voor de eerste echte rit die de karavaan van Polliat naar Trévoux bracht over een naar verluidt vlak parcours dat ons eerder aan de Vlaamse Ardennen deed denken.
Even een rechtzetting van gisteren: WAC behaalde daar inderdaad een schitterende 3e stek maar kreeg later 100 strafpunten aangesmeerd door een misverstand.
Het reglement bepaalde immers dat de renners tot km 1,8 (halfweg) met vijf diende samen te blijven en dan pas voluit mochten gaan maar na 1km werd er 1 man gelost (herstellende van buikgriep) en wachten had weinig zin.
Soit, de uitslag blijft gehandhaafd maar in het algemeen klassement en voor de volgwagens stonden we meteen op 26.

In ieder geval kende de rit een erg bewogen dag met alsnog een gelukkige afloop...
Ietwat over halfweg, toen er reeds een 50-tal renners de rol had moeten lossen, deed zich op een recht stuk weg een zware valpartij voor waarvan we eerst dachten dat onze renners niet in de brokken deelden.
In volle achtervolging duikte plots toch Lennert Belmans op en even later Tieme die beide betrokken waren.
Met nog 10km voor de boeg telde het zeer sterk gereduceerde peloton, nog een zestigtal renners met Wout, Rik en Lennert Meulemans die zich allen finaal lieten verrassen door de omiddellijke aankomst zonder plaatselijke ronde.
Individuele klassementen met tijdverschillen tellen niet in de tour de l'Ain, het clubbelang primeert immers boven het individualisme op basis van de eerste 3 renners per club.
In die zin behaalde WAC nog een mooie 13e plaats en klimmen we op naar de 21e stek in het algemeen klassement.
Alle WAC-renners behaalden de finish, voor Tieme viel de schade na de val nog relatief mee maar Lennert moest voor verder onderzoek naar het ziekenhuis waar twee hechtingen van 9 en 5 steken werden uitgevoerd aan het rechteronderbeen.
Bovendien deed zijn rechterbil erg veel pijn maar ijsoplegging bracht enig soelaas zodat algemeen wordt verwacht dat hij morgen kan starten.

Fijne groeten
Patrik, Peter en Rudy

Tour de l'Ain nieuwelingen dinsdag 8 aug 2017

De wac nieuwelingen rijden de Tour de L'Ain (8-12 augustus 2017) met de volgende renners:
Belmans Lennert
Meulemans Lennert
Meeusen Rik
Herrygers Tieme 
Vervoort Wout

Ploegtijdrit (proloog) Tour de l'Ain nieuwelingen dinsdag 8 aug 2017.
Vandaag vond in Bourg-en-Bresse de openingsrit plaats in de Tour de l'Ain voor nieuwelingen onder de vorm van een proloog over 3,8km in teamverband 30 ploegen waaronder het kruim van Frankrijk en 10 buitenlandse teams waaronder WAC-Hoboken tekenden present.
Een zwaar onweer 's morgens en felle regen overdag maakten dat de omloop in het stadscentrum er niet helemaal droog bij lag...
Ons kwintet kreeg daarom het advies om niet al teveel risico,s te nemen op de vrij gladde omloop...
Toch verbluften ze allen door een schitterende 3e (podiumstek) uit de brand te slepen op 1.37 seconden van VC Lotto Ardennes en op 4 sec van het winnende team VC Esperia Piasco.
Voorwaar een collectieve  glansprestatie waar voor een hele dikke proficiat!

Wacteam in REGIONEM ORLICKA LANŠKROUN 2017 (Czechoslovakia) dag 3 rit 4


Deze rittenwedstrijd werd een succes voor het Wacteam. Vandaag de laatste rit over 95 km, met de volgende uitslag.

12de Maxim Van Gils
29ste Tuur Van den Bergh
30ste Stefan Zagers
35ste Jonas Bresseleers
57ste Rune Smits
102de Wanne Van Oevelen
Eindklassering;

Wacteam op de 2de plaats

Individuele rangschikking

4de Tuur Van den Bergh
5de Maxim Van Gils
21ste Stefan Zagers
46ste Jonas Bresseleers
53ste Rune Smits
107de Wanne Van Oevelen

In het bergklassement vinden we Maxim terug op de 2de plaats en Tuur op de 8ste pl.
In het puntenklassement, 7de plaats voor Maxim, 15de voor Tuur en 29ste voor Rune.

Druk hier voor de website van de organisatie, met volledige uitslagen en foto's van deze rittenwedstrijd.
Proficiat aan het ganse WACteam.

Wacteam in REGIONEM ORLICKA LANŠKROUN 2017 (Czechoslovakia) dag 2 rit 3

Knappe uitslagen van onze Wacrenners in de 3de rit
3de Rit 83,300 km

4de Maxim Van Gils
5de Tuur Van den Bergh
20ste Stefan Zagers
50ste Jonas Bresseleers
58ste Rune Smints
115 Wanne Van Oevelen

Algemeen Klassement:

4de Tuur Van den Bergh
5de Maxim Van Gils
25ste Stefan Zagers
50ste Jonas Bresseleers
53ste Rune Smits
113de Wanne Van Oevelen

Puntenklassement

8ste Maxim Van Gils
10de Tuur Van den Bergh
21ste Rune Smits
Bergklassment
2de Maxim Van Gils
6de Tuur Van den Bergh


In het clubklassement bekleden we de 2de plaats!
Proficiat jongens, morgen de laatste dag geeft er nog maar eens een lap op!

Aankomst kopgroep
Aankomst 2de groep
Aankomst 3de groep

Wacteam in REGIONEM ORLICKA LANŠKROUN 2017 (Czechoslovakia) dag 2

05 augustus -2de rit – tijdrit 9 km – beste Tijd 11:26:55

Uitslagen Wacrenners
21ste Tuur Van den Bergh             11:27:74
24ste Maxim Van Gils                    11:31:64
51ste Jonas Bresseleers                12:59:69
63ste Stefan Zagers                     13:09:84
81ste Rune Smits                         13:21:49
90ste Wanne Van Oevelen            13:26:10

Wacteam in REGIONEM ORLICKA LANŠKROUN 2017 (Czechoslovakia

Mooie resultaten in de eerste rit, 
31st edition of international cycling race of junior – 160 deelnemers

1ste rit

11de Rune Smits
17de Maxim Van Gils
19de Tuur Van den Bergh
45ste Jonas Bresseleers
80ste Stefan Zagers
109de Wannes Van Oevelen
3de in het ploegenklassement
3de in bergklassement voor Maxim Van Gils
Volledige uitslagen
filmbeelden
doortocht van het peloton
aankomst van de 1ste rit

Lars De Jong Wereldkampioen

Op het INAS WK in Drenthe is Lars de Jong wereldkampioen op de weg geworden. Eerder deze week pakte de renner uit Wuustwezel ook al zilver op de tijdrit.
Lars is opgenomen in het Wacteam en volgt daar de trainingen.
Proficiat Lars we zijn fier op je!
Nieuw in dit bericht
Filmpje van de huldiging 1
Filmpje van de huldiging 2


Miniemen en Aspiranten te Brecht 15/08/2017

Belgische kampioenschappen ploegentijdrijden 02 juli 2017

Belgische kampioenschappen ploegentijdrijden in Borlo, met een meer dan knappe perstaties van onze Wacniewelingen met een 2de plaats, geklopt met amper 2 seconden, proficiat jongens. Ons team bij de nieuwelingen; - Jente Grootjans - Lennert Belmans - Tieme Herrygers - Tom Lauryssen - Ryan Cortjens - Wout Vervoort 

uitslag kan je hier terug vinden.
W
at staat er nu op de medaille??

Ook bij de juniores een 12 plaats. Hier gingen van start: - Jef Meyvis - Jonas Bresseleers - Jonas Schillemans - Maxim Van Gils - Tuur Van Den Bergh - Wanne Van Oevelen
De wedstrijden tellen ook voor Beker van België.

Nu al een gelukt SinksenweekendDat wordt een grote bestelling met kampioenstruien voor het Wacteam ;-) Merel Raats (U13) ,Aaron Dockx (U14) en Mathis Avonds (U15) zijn met den hoofdprijs naar huis gegaan

Belgisch kampioen tandem geworden vandaag

3de dag van de aspiranten en miniemen stage


Het opstaan wordt stilaan al moeilijker voor sommige jongens, maar stipt op tijd begonnen we aan onze trip richting de piste in Hulshout.

Daar reden zowel miniemen als aspiranten eerst een aantal gewenningsrondjes, waarna we ook enkele wedstrijdjes simuleerden. De miniemen reden een scratch, positieve Afvalling en een puntenkoers. Voor de aspiranten stonden er een scratch, Afvalling en keiring (met Michiel als Derny) op het programma.

Deze avond amuseerden we rot in het zwembad. De wildwaterbaan en klein bad maakten we onveilig met een huis strandballengevecht.

Morgen staan de opruim en een afscheidsrit op het programma. Rond kwart over zes mag iedereen afgehaald worden.

Pieter

 

Opleiding/stage miniemen en aspiranten dag 1

Dag 1, dinsdag 11 april 2017
Na een voor sommige korte nacht brak de eerste dag van de stage aan. De miniemen hebben deze voormiddag estafette spelen gespeeld op het grasveld. De aspiranten deelden we in twee groepen, afwisselend deden we in kleinere groep stabilisatie oefeningen en werd een voetbalmatch gespeeld.

Na de middag deden we een eerste rit.  De miniemen reden een dertigtal kilometer op glooiende wegen, de aspiranten verkenden de "Poggio van Diest", goed voor een kleine 50km.

Na het avondeten trekt iedereen nog even de speeltuin in om daarna een (hopelijk) rustige nacht in te gaan.

Pieter

Foto's kan je hier terugvinden

Het Wacteam in de kijker in Essen

Het Wacteam reed zich in de kijker in Essen, bij de nieuwelingen, met overwinning van THIJS VAN LOOVEREN.
NieuwelingenEssen 59 deelnemers
1st VAN LOOVEREN Thijs

4de MEEUSEN Rik
11de FRANCKEN Sibe
12de VAN ELSACKER Hans
16de VERLINDEN Jordi
18de SPEETJENS Raf
19de JACOBS Tuur
26ste MEEUSEN Ruben
27ste LAERMANS Tommy
32ste MARTENS Seppe
SIEMONS Kobe
VAN UFFEL Sam
ARNOUTS Brent
CLAEYS Laurens
BLOMMAERT Renzo


Ploegvoorstelling Wacteam 2017

wac-1 32214685300 o

Foto's ploegvoorstelling met dank aan Kurt Vermeerbergen van Cyclingsite.

Nieuwe outfit 2017

outfit voor 2017outfit2017

2de en 3de rit in Tjechië 6/8/2016

premie regionem orlicka foto 2016 cyklonovinkyVandaag staan we weeral voor de laatste etappe.

Gisteren was het een drukke dag met smorgens een tijdrit en in de namiddag de koninginnenrit.

Door de goede prestaties van in de eerste rit moesten we niet heel vroeg aanslag en waren de renners verdeeld over de hele voormiddag.

Onze best geklasseerde Frits, Tuur en Wout hebben nog een behoorlijke tijdrit gereden maar komen in deze discipline toch wat ervaring te kort. Maar ze hebben allemaal alles gegeven.

Om 15u start rit 3.

Onmiddellijk een klim van 10km, alles ok tot net na de top, oproep voor Frits via de wedstrijdradio.

Proberen snel naar voor tussen de geloste renners, toen we erbij kwamen, had Frits het probleem zelf kunnen oplossen (afgelopen en geblokkeerde ketting).

Beetje achter de auto zo gaat als kon op dit terrein teruggebracht. En toen dook daar als superknecht onze Wanne weer op. Hij had Frits opgewacht en samen begonnen ze aan de achtervolging. Ze kwamen op een moment sterk terug maar door het parcours en de verbrokkeling in het peloton helaas niet terug geraakt, en het ergste buiten tijd gefinisht.

Vooraan kwamen de bergen snel achter elkaar en Wout pakte verschillende bergprijzen, het aantal geloste renners werd groter en groter.

De voorlaatste klim werd te veel voor Maarten, toch nog beetje terug kunnen komen in de afdaling.

Maar in de laatste klim kwamen we dan na Maarten ook nog Maxim en Mats tegen.

Vooraan was er ééntje ontsnapt, in de volgende groep zat onze sterke Tuur en daar achter Elias en Wout.

In dalende lijn naar de finish, Tuur kwam als 20ste over de meet.

Hopelijk kunnen we vandaag met de verzuurde beentjes nog wat klaarkrijgen om Tuur op te laten schuiven in het klassement en Wout een poging doen voor de bollentrui.

Uitslag tijdrit 6 augustus – 174 starters


29ste Wout Huygen
37ste  Tuur Van den Bergh
96ste  Frits Konings
103de  Mats Van Steensel
105de  Maarten Van Staeyen
127ste Wanne Van Oevelen
143ste  Elias Maris
148ste  Maxim Van Gils

Rituitslag
20ste       Tuur Van den Bergh
47ste       Wout Huygen
50ste       Elias Maris
98ste       Mats Vansteensel
113de     Maxim Van Gils
114         de Maarten Van Staeyen
DNF       Wanne Van Oevelen
DNF       Frits Konings

Ploegenrangschikking 11 plaats en Wout Huygen staat op de 2de plaats in het bergklassement.

Stage Miniemen en Aspiranten 2016

Hier een uitslag van een tijdrit.

Vanaf 18:00 kunnen de deelnemers van deze stage/opleiding opgehaald worden.

 

Gouden Wiel voor het Wacteam

Crosstage 2015 - 6 november 2015

Crosstage, in de Put van Zonhoven.

Crossstage 2015 dag 2

Hier kan je dag 2 lezen van de huidige crossstage.

Wactraining op het parkoers van het kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten van 11 november 2015 in Leopoldsburg, kan je hier zien.


Crossstage 2015 dag 1

Hier verslag van de eerste dag.

Crosstraing 28 oktober Molenbergen Wuustwezel

Vandaag weer een goede training voor onze veldrijders, zie hier het bewijs.

Wil je ook met wielrennen beginnen?

Het Wacteam is een team met een zéér lange traditie, dat sinds het jeugdwielrennen is toegelaten in België, ons doel was de jonge rennertjes de kans te geven van het wielrennen te laten proeven en te genieten.

Als team begeleiden wij jou graag bij de eerste stappen in het wielrennen. Ga hiervoor naar de knop op onze site.

Jeugd Info
Hoe starten met wielrennen?


Je kan, door hier te klikken, ook een filmpje zien van een training van onze miniemen.

Roger Joosen overleden

Overlijdensbericht
Roger was jaren lid van het Wacteam en stapte over naar de profs, waar hij een verdienstelijke renner was. Na zijn wielercarrière kwam hij in het bestuur en was secretaris van 1969 tot 1973. Zijn beroepsbezigheden lieten hem niet toe ons langer te dienen, hij werd uitbater van de Brasserie Ter Linde in Mortsel, maar had nog steeds een groot hart voor het Wacteam.


Ploegvoorstelling 2015

Afgelopen zaterdag 31 januari was er de ploegvoorstelling van het WAC Team.

Met een 100-tal renners werd er gefietst langs een paar van onze trouwste sponsors.

Tijdens de tocht werden enkele mooie filmpjes gemaakt.  Je kan ze bekijken via deze link.

Provinciale kampioenschappen veldrijden te Wuustwezel

Wuustwezel Molenbergen

Verslag crosstage Bokrijk

DAG 1:

Na een woelige nacht was iedereen al heel vroeg wakker. Met een gezond ontbijt in de maag hebben we een klein uurtje losgereden. Bij terugkomst maakte iedereen zijn fiets klaar voor de middagrit in twee groepen. Deze was  technisch, modderig en gevarieerd. Na 43 km, 5 platte banden en eentje met last van zijn rug, was iedereen vermoeid maar tevreden. De begeleiders konden hier van meespreken. 's Avonds was het filmavontuur en ging iedereen zonder tegenpruttelen naar bed.

Lees meer...

Crosstage Bokrijk - verslag dag 3

Deze morgen iedereen paraat na een zeer rustige nacht, zelfs tijdens het ontbijt waren ze nog stil.
Om 9:15 met zijn allen vertrokken op de fiets om een initiatie te doen met de Limburgse wielerschool.
Om stipt 10u aangekomen stond Eddy ons al op te wachten. Hij had weer leuke oefeningen klaar staan, zodat zowel wij, als de renners weer eens andere techniek oefeningen voorgeschoteld kregen.
Na een dik uur weer met zijn allen met de fiets terug naar onze Jeugdheberg.

Rustig boterhammen opgegeten en dan kwam het zwaarste van de week : verplichte platte rust!!!!
Eerst had iedereen nog zijn boodschappenlijstje voor de winkel aan onze initiatiefnemer Niels doorgegeven. Zo konden ze gaan rusten en wij gaan winkelen, nadien alles gesorteerd en uitgedeeld. Ze kunnen er weer tegen.

Vanaf 16u zijn we begonnen met de voorbereiding voor het avondje circuit rijden. Iedereen aan de taverne aangekomen voor een lekkere spaghetti. Nadien, zoals alle jaren, minder weer op het circuit van Zolder: constant licht miezeren, wegdek klets nat. Voordeel: we hadden het circuit voor ons alleen. Hans is vandaag begonnen aan zijn comeback, sterk en volgehouden.
Na een verkenningsronde werd de groep opgesplitst in 2 groepen voor eenbloktraining. Na 1,5u was de eerste groep nat, koud maar voldaan terug. Onder leiding van Caren heeft de overige groep nog 3 rondjes afgewerkt. Op het einde hadden we enkele zeurkousen bij.

Na een warme douche en nog een Leo iedereen naar bed.

Morgen mogen ze tot 8u uitslapen.

De begeleiders

Foto's en filmpjes van dag 3, klik hier

Eerste verslag van de Crosstage 2014 in Bokrijk

Dag 1:

Na een woelige nacht was iedereen al heel vroeg wakker.
Met een gezond ontbijt in de maag hebben we een klein uurtje losgereden.
Bij terugkomst maakte iedereen zijn fiets klaar voor de middagrit in twee groepen.
Deze was  technisch, modderig en gevarieerd.
Na 43 km, 5 platte banden en eentje met last van zijn rug, was iedereen vermoeid maar tevreden.
De begeleiders konden hier van meespreken.
's Avonds was het filmavontuur en ging iedereen zonder tegenpruttelen naar bed.


Dag 2:


Na en goede nachtrust en een flink ontbijt maakte iedereen zich klaar voor rompstabilisatieoefeningen en techniektraining door Caren en Hans.
De nieuwelingen vertrokken in de namiddag als eerste voor een wegrit van 80 km.
Dit verliep heel vlotjes, zonder problemen.
De begeleiders van de aspiranten daarentegen hadden wat problemen om de weg te vinden.
Uiteindelijk hadden ze toch nog een mooie 45 km op de teller.
Tegen het einde werd het wel wat frisjes.
Om de dag af te sluiten bekeken en analyseerden we onze techniek op de fiets aan de hand van de beelden die Stig met de Gopro genomen had. Goed gelachen en toch leerzaam!


De eerste foto's

Klik Hier

Met dank aan Caren, Hans en Stig


Welkom op de vernieuwde website

Zoals jullie zien, hebben we de website van het WAC Team in een nieuw kleedje gestoken.

Alle bekende informatie is nog steeds terug te vinden, alleen alle inschrijvingsformulieren zijn te vinden bovenaan in het menu.

In de komende weken en maanden gaan we nog meer info posten op de site, dus kom zeker regelmatig terug kijken.


Groetjes

Het WAC Team

 

 

 

WAC Team stelde zijn renners voor

Het Wacteam stelde zijn renners 2014 voor.

Sfeerfoto's kan je hier terug vinden, foto's van Chantal, waarvoor dank.

De individuele foto's van onze renners zullen weldra verschijnen op deze website, daar heeft Pascale voor gezorgd, waarvoor onze dank.

Eerste WK titel voor ex-wacer

 
 Goud, zilver en brons voor Belgische junioren WK veldrijden
 

De Belgen zijn uitstekend aan het WK veldrijden begonnen. Thijs Aerts won de strijd om het goud bij de junioren, voor Yannick Peeters en Jelle Schuermans.

Thijs is zijn loopbaan gestart bij het Wacteam!

Trainingen op de open wielerbaan in Wilrijk

wielerpiste copyAlle dagen in deze winterperiode kan er getraind worden op de “verlichtte” Open Wielerbaan te Wilrijk, Moerelei 117, de piste is open tot 21:00 uur.

De groepstraining van de Wac gaan door elke dinsdagavond.

Na de training kan je een douche nemen.

Er wordt gereden met uw gewone wegfiets.

Het is voor de renners van het Wacteam gratis, mits voorlegging van hun vergunning van Wielerbond Vlaanderen.VOSbrechtCMYK  


Felix small

pincoding banner


coertjens

Van den Plas